När Duka lades ner 2009 tog Cervera över 28 butiker och har lade ner 11. Nu kommer ytterligare fyra troligtvis stängas. En, i Vänersborg, har redan stängt. Näst på tur är butiken i Flanörhuset i Gävle som stänger sista april. Efter det försvinner eventuellt även Cervera i Marieberg i Örebro, Entré i Malmö och Länna, Stockholm.
När Duka lades ner var Cerveras ambition att utöka till 90 butiker fram till år 2013. Nu har företaget 79 butiker och utvecklingen tycks snarare gå åt andra hållet. Exakt när nedläggningarna blir aktuella verkar dock osäkert.
– I Gävle var det ju inte svårt. Där finns det två Cervera och vi tjänar inga pengar på den här och kan inte heller se att vi kommer att tjäna några pengar på den. På andra håll pågår fortfarande diskussioner med hyresvärdarna, säger Johan Norström, etableringschef på Cervera.

Att det är osäkert hur det ska bli bekräftas av facket. Bertil Persson på Handels Malmöavdelning blev tidigare i år kallad till förhandlingar, men sedan ställdes de in.
– De verkar ha bestämt sig för att köra på året ut i alla fall. Jag vet inte mer än så, men det är ju oroligt bland personalen så klart, säger Bertil Persson.

Inte heller i Örebro eller Stockholm har något förhandlingsdatum tagits fram.

Också Cervera i Falkenberg, som inte är en gammal Dukabutik, hotas av nedläggning. Avdelningen fick i januari information om att nedläggningen ska ske i september, men har sedan dess inte hört något från företaget. I Falkenberg öppnade Cervera som franchise 2009.