Vem är du?
– Jag är en frilansande underhållare som försörjer mig på att sitta med på, ja mest konferenser faktiskt, och sammanfatta dem på rim. Sådant här är ju inte så kul hela tiden. Då blir det lite som att jag bidrar med en andlig bensträckare.

Men hur hinner du med? Du går ju upp på scenen direkt när de pratat färdigt.
– Jag brukar säga att jag har någon sorts bokstavskombination som gör att det blir så här, men egentligen handlar det nog om att fokusera. Jag är väldigt koncentrerad. Det svåra är att lyssna, tänka och skriva samtidigt. Gärna få till en poäng dessutom. Jag får faktiskt himla ont i huvudet av det här.  

Rimmar du hemma också?
– Njae, jag sammanfattar inte grälen därhemma på rim. Då hade jag åkt på en smäll. Men när jag byter blöja på minstingen hittar jag faktiskt på egna rimmade sånger.

Kan man skoja om allt?
– Nej och det måste man inte heller. Det finns så mycket som är roligt så det som inte är det kan man kosta på sig att låta bli. Här på kongressen kan man nog skoja om det mesta. Men det gäller i alla fall att ha lite fingertoppskänsla. Till exempel i debatter vill jag inte gärna gå in och störa. Lite timing.

Hur går det att rimma här på kongressen då?
– Bra, det är knepigt när det är för kort. På invigningen talade SSU-killen i 8 minuter. Och så vet man inte riktigt när det ska ta slut. Då sitter man där redo för att hitta på ett avslut hela tiden.  Det bästa är när tekniken jävlas. Det är roligt att skoja om. Och arrangörerna blir ju lite stressade så det är tacksamt.

Annars skojar Jacke Sjölin hellre på sin egen bekostnad än på andras. Då Philip Jennings från Handels international talade, på engelska, under kongressens inledning tog han tillfället i akt att göra en grej av att han inte förstod allt. Han avslutade sin sammanfattning av Jennings tal med ” Ja, det var lysande, en inspiration. Jag tror jag kanske går och tar en engelskalektion.”