Den småländska orten har 5 000 invånare och en legendarisk rockfestival som brukat locka 25 000 besökare. Robin Dovnäs har jobbat i Icabutiken en bit från festivalområdet sedan 2007 och vet hur det kan se ut. Dagens första anstormning är när festivalfirarna, rufsiga och lite bakis, har kravlat ur sina tält för att skaffa frukost.
– Vi har en vakt som släpper in folk. Kön kan vara tio, tjugo meter utanför huset, men alla står snällt och väntar. Inne i butiken är det smockfullt och svårt att ta sig fram, berättar Robin Dovnäs.
I de tre kassorna jobbar fyra kassörer, och en extra för att serva de övriga med växel och småärenden. På butiksgolvet sliter två personer med att fylla på varor mitt i trängseln. Det gäller att ha bullat upp i god tid.
– Vi har lärt oss vilka tider de kommer och vad de köper. En stund efter frukostrusningen ska de ha lunch, sedan middag. Det gäller att ha mycket dricka, tobak och färdigbredda baguetter.

Två veckor före förra årets musikhögtid kom dråpslaget: festivalen ställdes in, arrangören gick i konkurs.
– Där stod vi med alla varor och beställningar. Vi fick snabbt försöka stoppa leveranser och skicka tillbaka det som gick. Berget av chips sålde vi ut billigt till våra vanliga kunder. Det var en dyster stämning i Hultsfred.
Den uteblivna rockfesten var ett svårt avbräck för Ica Mathuset som även brukat leverera mat till försäljning inne på festivalområdet. Men en dag i vintras tändes hoppet på nytt. Ett tyskt festivalbolag hade köpt rättigheterna och tänkte återuppliva Hultsfredsfestivalen. Storheter som Morrisey, The Prodigy och Jay Electronica ska återigen dra skaror av popfantaster till smålandsskogarna i mitten av juli.
– Det kan nog bli bra. Men den nya arrangören har planer på en ännu större festival i Norrköping, så det är lite osäkert hur det går för Hultsfred i framtiden.
På Ica får årets Hultsfredskids servas av någon annan än Robin Dovnäs, för han är ledig.
– Jag hade redan bestämt semester när beskedet kom att festivalen återuppstår. Så den här gången har jag chans att gå och se några bra spelningar, säger Robin, vars starkaste festivalminne är Ozzy Osbournes show i Hultsfred härom året.
Resten av sommaren tänker han ägna åt familjens nya kelgris.
– Vi har nyss fått hem en liten Chihuahuavalp.