Lagom till semestrarna fick de anställda på Lidls lager i Eskilstuna det definitiva beskedet att deras arbetsplats ska flytta till Rosersberg utanför Stockholm.
– Det är mindre roligt om man säger så, men jag förstår arbetsgivaren och det finns inte så mycket att säga till om. Vi ska flytta inom 18-24 månader, säger klubbordförande Sari Kurvinen.

Hur många som ska jobba på det nya lagret är inte klart. Det 100-tal anställda i Eskilstuna kommer att erbjudas anställning, men Sari Kurvinen tror inte att det blir någon anstormning på grund av avståndet. Än har inga varsel om uppsägningar lagts. Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare planeras till efter semestrarna.
– Nu är det snurrigt i huvudet, snart ska vi ha medlemsmöte och se vad folk tycker. Många kan inte flytta till Stockholm och är ledsna att förlora jobben. Vi ska se vad vi kan hitta på. Själv är jag kluven, och tror inte att jag följer med.

Det är för att det behövs mer plats som Lidl ska bygga nytt och större. Utrymmesbristen och oordningen på Eskilstuna-lagret är på den nivån att Arbetsmiljöverket ställt krav på bättring. Verket menar att arbetsmiljön kan vara riskfylld för de anställda.

Lidls lager i Halmstad berörs inte av flytten.