Sedan konkursbeskedet i går vet Onoffs runt 900 anställda inte mycket mer om sin framtid. Än har inga varslats om uppsägning. Robert Nilsson som jobbar på Onoff i Östersund säger att han är lite förvånad över konkursen, lite besviken, att det är lite blandade känslor.
– Jag vet att det varit tungsamt med lönsamheten, men hade ingen aning om konkurs. Här i butiken har vi ett par som jobbar, som är tillsammans. Lite av en Saab-variant.

Det är inte bara butikerna utan även centrallagret i Linköping som drabbas av konkursen.
– Vi är 23 fasta som jobbar här. Vi vet inte så mycket i dag. Det är väl såklart tråkigt, men jag upplever ändå att stämningen är hyfsad. Vi kan inte lämna båten än, säger klubbordförande Jörgen Karlsson.

Onoff begärde konkurs i går, trots tidigare försök till besparingsprogram och att sälja eller fusionera företaget. En konkursförvaltare har tagit över driften och än så länge är butiker och lager öppna som vanligt. Förvaltaren försöker nu hitta lösningar så att åtminstone delar av Onoff kan drivas vidare av andra aktörer, och delar av personalen kan få jobba kvar. Annars sägs alla omkring 900 upp.

På Handels förbundskontor är förvåningen inte så stor. Branschföreträdare har i flera år förutspått att någon av de stora kedjorna skulle gå under i den hårda konkurrensen och prispressen som är unik för hemelektronikbranschen. Och man är inte säker på att vi sett slutet än.
– Ända sedan Media Markt kom har det varit en kraftig överetablering i branschen, priserna minskar med 15 procent varje år. Titta bara på annonserna som kommer flera dagar i veckan. De visar hur mycket kedjorna slåss för att vinna marknaden, säger Tommy Tillgren, Handels andre vice ordförande.
– Det var inte oväntat att någon av de större skulle få problem.

Onoff har 67 butiker i Sverige. Företaget bildades 1982 och hade god tillväxt till 2007.