Den här gången protesterar man i förväg istället. SDs partiledare Jimmie Åkesson säger i en debattartikel i Svd.se att han kommer att vara med i Storkyrkan, trots att han är kritisk till och illa berörd av arrangemanget.

Under den kristna gudstjänsten ska nämligen en imam (en muslims präst) och en rabbi (en judisk präst) vara med.
SD-ledaren klagar att man inte kan tolka detta som något annat än att det vid varje tillfälle måste manifesteras en mångkulturell samhällsordning (vilket ju SD inte vill ha).

Vi får hoppas att SD-ledaren har rätt. Vi behöver många handlingar av detta slag, både i riksdagen och på andra håll. Ett demokratiskt samhälle, där alla människor är lika värda är ett öppet samhälle som accepterar människors olikheter. Det är ett samhälle som inte ger grogrund för terrordåd som det i Norge, rasism och diskriminering.

Så vill partier i riksdagen ha det – utom SD.