Det var i mars i år som 99 anställda på Coops lager i Bro och 40 i Västerås varslades om uppsägning. Nu har varslen hävts.
– Det känns helt surrealistiskt. Nästan för bra för att vara sant. Det här har ju hängt över oss i nästan sju månader, säger Jyrki Koivisto ordförande för klubben i Bro.

Klubben i Bro har hela tiden motsatt sig varslet då arbetsbelastningen på lagret är stor. Bland annat har man haft mycket inhyrd personal. Enligt facket så mycket att Coop Logistik AB överstigit gränsen i företagsavtalet för inhyrning och bör betala skadestånd.

Inför sommaren lades varslen tillfälligt på is på grund av den stora arbetsbelastningen. När de förhandlingarna återupptogs i september har kommunikationen fungerat mycket bättre än före sommaren menar Jyrki Koivisto.
– Vi känner att de har lyssnat på oss och backat, säger han.

Men medge att klubben hade rätt från början vill inte Coop Logistiks kommunikationschef.
– Nej, som det såg ut när varslen lades fanns inga andra alternativ. Men nu har vi har hittat andra åtgärder för att spara pengar, säger Coop Logistiks informationschef Marika Hjelm Siegwald.
 Bland annat ska företaget minska kostnaderna genom arbetsrotation. Det ska i sin tur minska sjukfrånvaron och därmed behovet av inhyrd personal. Coop Logistik behöver också bli bättre på planering av arbetet. Där medger Marika Hjelm Siegwald att man brustit tidigare.

På lagret i Bro är stämningen lättad och glad. Jyrki Koivisto vågar till och med hoppas på att det kan bli fråga om nyanställningar när inhyrningen minskar.
– Nu kan vi äntligen jobba vidare med att få den här terminalen att gå åt rätt håll, säger han.

Även på lagret i Västerås är stämningen uppåt. Daniel Tillgren är ordförande i klubben där. Han säger att han hela tiden misstänkt att det inte skulle bli så många uppsägningar som det var sagt från början.
– Vi förstod kanske att något var på gång efter sommaren. När arbetsgivaren slutade förhandla.  Men man vågar ju inte riktigt hoppas fullt ut. Nu är det väldigt lättat även om det kommer ta tid att få tillbaks krafterna. Det kostar på att ligga under varsel så här länge, säger Daniel Tillgren.