– Det känns ju bra. Men det är ju den trygga fasta anställningen man vill ha. Fast det lät ändå på vår personalchef som att det inte är helt omöjligt att vi får bli kvar, säger Ann-Greth Jillhag, en av dem som sades upp förra året.

Det rör sig om 13 personer som sades upp från Halens förra året. Deras anställningar har efter uppsägningstiden förlängts flera gånger med några månader i taget. Till Handelsnytt har Halens vd Matthias Fink sagt att han inte var medveten om att anställningarna förlängdes med så kort tid och att han ansåg att det är dålig företagspolitik att göra så. Nu har de uppsagda fått veta att de i ett första skede blir kvar på Halens till slutet av året.

Men ovissheten är fortfarande stor bland de anställda. Halens säger att de i dagsläget inte kan besluta om de kan tillsvidareanställa de uppsagda eller inte.
– I november vet vi mer om hur framtiden för Halens ser ut. Men det känns viktigt att i ett första skedde kunna förlänga vikariaten över jul och helgerna. Vi kommer att fortsätta att ha öppna diskussioner med facket, säger Matthias Fink.