13 av de 24 anställda på Halens och Cellbes lager i Borås som sades upp förra vintern har fortsatt jobba på företaget, som visstidsanställda. Fyra av dem har under tiden hittat andra arbeten och gått vidare. Men i onsdags kom glädjebeskedet till de nio som var kvar.
– De får tillbaka sina tillsvidareanställningar. Nu är vi riktigt glada, säger Satu Bogdanoff, klubbordförande på Halens.

En av dem som blivit uppsagd och sedan fått nöja sig med visstid, förlängt månad för månad, är Eiler Magnusson.
– Det här är ju fantastiskt att få det här beskedet så här till jul. Man har ju gått och väntat och undrat sedan det första varslet kom för ett och ett halvt år sedan. Men nu känner jag mig trygg igen, säger han.

Ann-Greth Jillhag, anställd på Halens, säger att hoppet vaknade till lite redan när hon i början av veckan fick veta att CFG, som äger Halens och Cellbes, fått en ny vd, Freddy Sobin. Samma dag som han presenterat sig på lagret fick de också den glada nyheten.
– Det känns verkligen bra. Jag tror jag ska fira genom att gå ut och äta en bit med gubben, säger Ann-Greth Jillhag.

Freddy Sobin själv är också glad över att återanställningarna fick bli hans första beslut i den nya rollen.
– Vi kommer att centralisera verksamheten mer till Sverige nu. Att jag blir vd och att de här personerna återanställs är ett naturligt steg i det.

Att CFG gjorde sig av med för många anställda från början håller han däremot inte med om.
– Det var rimligt vid den tiden. Då var vi mer inriktade på Central- och Östeuropa. Men marknaden har ändrats sedan dess. De har drabbats hårdare av konjunkturen och just nu är Norden en bättre marknad, säger han.

Alla tre anställda nämner den nya organisationen på CFG som något de ser mycket positivt på.
– Nu kan vi se framåt och lägga allt det som varit bakom oss, säger Satu Bogdanoff. 

Den som blivit uppsagd och återanställs på samma företag får alltid tillgodoräkna sig den sammanlagda arbetstiden enligt Lagen om anställningsskydd, las.