Sommaren 2010 infördes p-avgifter under sommarmånaderna av Gotlands kommun. På Coop Forum märkte man direkt att kunderna svek. Redan efter två veckor hade 3 000 personer valt att handla på andra ställen. De har inte kommit tillbaka. Och nu får kundtappet konsekvenser för de anställda. Fyra av 39 anställda jobbar sin sista dag den 31 januari nästa år.
– Parkeringsavgifterna är en del i att vi går med förlust. Den slitna byggnaden är en annan. Vi har väntat länge på ombyggnad. De andra två stormarknaderna här i Visby är fräscha, den ena är nyrenoverad, den andra nyöppnad.  Att det känns lite ofräscht här kan ha bidragit till att kunderna inte kommit tillbaka, säger Nils-Inge Nilsson, klubbordförande på Coop Forum i Visby.

De utebliva renoveringen beror på att Coop Forum ska flytta och bygga nytt. Men bygglovet har överklagats och i väntan på bygglov har ingen renovering i nuvarande lokaler gjorts.
Konsum Gotland gjorde i sin helhet ett rekordår förra året, skriver Gotlands Allehanda. Men det gäller inte Coop Forum, säger Nils-Inge Nilsson.

Även anställda på Åhlens, i närheten av Coop Forum, befarade att p-avgifterna skulle påverka försäljningen negativt. Men så har det inte blivit, säger Stefan Jansson, klubbordförande på Åhlens i Visby.

Fakta Konsum Gotland

Konsum Gotland består av 7 butiker och 1 stormarknad och har 29 329 medlemmar