–Det har ju gått dåligt länge och butiken är sliten. Att det skulle komma visste vi. Bara inte just nu, berättar Lotta Pettersson, som är en av de sju anställda som nu förlorat sina jobb.
Butiken har funnits i nästan 100 år och öppnade redan 1917. Men inför nedläggningen har det gått fort. Beskedet nådde de anställda bara två veckor före julafton. Lotta Pettersson tycker inte det var odelat negativt med kort varsel.
– Jag vet inte om det hade varit bättre att gå och dra på det i flera månader. Men det kan ju också vara att jag inte riktigt förstått ännu vad som hänt, säger hon till Handelsnytt dagarna före jul.

Lotta Pettersson är försiktigt positiv eftersom nya butiker ryktas vara på väg att poppa upp i närheten. Coop Bohus Älvsborgs driftschef, Jörgen Bergström, hoppas till och med på att hon och hennes arbetskamrater ska kunna erbjudas nya jobb inom Coop. Under det kommande året planerar man nämligen att öppna en ny stor Coopbutik i Vänersborg.
– De anställda på butiken har gjort ett jädrigt bra jobb efter de omständigheter som varit, så det hoppas jag verkligen, säger han.

Den korta tiden mellan besked till de anställda och stängning av butiken i Vargön förklarar Jörgen Bergström med att man stod inför att göra stora investeringar i butikens lokaler och utrustning.
– Men butiken har ju gått med förlust i flera år och därför tog vi det här beslutet i stället.