Hotet mot Willys i Gnosjö kom in till SOS Alarm vid lunchtid i onsdags förra veckan. Butiken valde att stänga klockan 16 och resten av dagen. De anställda fick gå hem, men de som skulle jobbat får lön ändå.
– Jag kan inte säga ordagrant vad det var för hot, men det var inte riktat mot någon specifik person och det var vid en viss tidpunkt det skulle vara aktuellt. Det fanns ingen misstanke om att det låg någon substans bakom, men vi tog det säkra före det osäkra och stängde, säger Johanna Eurén, pressansvarig Willys.

Polisen har sökt igenom butiken och haft extra bevakning. Sedan i torsdags är butiken öppen som vanligt. Bland de anställda är stämningen lugn.
– Jag har inte känt efter så mycket, men mår rätt bra faktiskt. Jag tror inte att någon känt något speciellt, säger skyddsombudet Lisbeth Johansson.

Willys håller framöver kontakt med polisen och följer deras rekommendationer.
– Det är allmän vaksamhet som råder ett tag, säger Johanna Eurén.