Den 5 februari stänger Coop Forum i Fittja sydväst om Stockholm. Stormarknaden har gått dåligt i många år och har minskat personalstyrkan i omgångar.
– Kundernas beteende i området har ändrats och vi har inte lyckats få bra lönsamhet, förklarar KF:s presschef Magnus Nelin.

Samtliga 25 tillsvidareanställda och 26 timanställda har sagts upp i samband med nedläggningen. Förhandlingar mellan facket och arbetsgivaren skedde i december, men de anställda informerades först i måndags. Handels ombudsman Claudio Estrada som genomförde förhandlingen försvarar hemlighetsmakeriet.
– Vi ställde vissa krav och arbetsgivaren bad oss att hålla tyst fram till informationsmötet för att de skulle ha tid att undersöka möjligheten att erbjuda fortsatt jobb åt anställda, säger Claudio Estrada.

Vid årsskiftet slutade han som ombudsman. Den ombudsman som tog över ärendet efter honom kunde inte delta vid måndagens möte. De anställda har därför inte fått någon information direkt från Handels. Ett nytt möte är inbokat på måndag. Innan dess vill ingen av ombudsmännen säga något om vilka villkor som gäller för de uppsagda.

Britt Forsgren som är fackombud på stormarknaden vill att de anställda ska få fortsätta inom företaget.
– Jag önskar att vi fick chans att jobba på andra Coopbutiker. Eller att få chans att utvecklas till nya uppgifter inom Coop, säger Britt Forsgren.

Coop samarbetar med omställningsföretaget Antenn för att erbjuda de anställda hjälp att komma vidare i arbetslivet.
Magnus Nelin på KF säger att det just nu inte är aktuellt att stänga fler Coopbutiker men att det pågår en ständig process att lägga ner vissa butiker och öppna nytt på andra platser.