I och med sammanslagningen stängde Martin Olssons lager i Mora, Nyköping, Umeå och Östersund, och flyttade till Serveras. Runt 80 anställda jobbade där. Nu står det klart att knappt 20 av dem sägs upp, och majoriteten behåller jobben.

Harry Brodin i Umeå är en av dem som har jobbet kvar. Han behövde bara flytta några meter bort och börja på Serveras lager.
– Här är det full fart. Jag är 62 år och ska vara nöjd att jag har något jobb. Mest skönt är det att alla på kollektivsidan på min förra arbetsplats fick nya jobb.

Alla anställda har erbjudits nytt jobb inom företaget. En del har valt att som Harry Brodin flytta till något av de lager som finns kvar. Runt 30 personer har börjat på dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda, som inom en månad startat upp i de fyra lagren som stängt. De som sagts upp är de som inte haft möjlighet att börja på ett annat lager eftersom de oftast har legat i en ny stad.
– Vi är nöjda med utfallet. Övertaligheten blev betydligt lägre än vad vi befarade, säger företagets personaldirektör Sven Demitz-Helin.

Läs tidigare artikel:
80 berörs när två grossister blir en

Fakta sammanslagningen

Nio lager blev fem

Det nya företaget heter sedan januari Martin & Servera och ska fortsätta vara en grossist till restauranger och storkök.

Kvar i den nya organisationen blir Serveras gamla lager i Halmstad, Norrköping, Umeå och Västerås och Martin Olssons i Stockholm.

Martin Olsson Cashar berörs inte av förändringarna. De är butiker för restauranger och företag i Stockholm, Göteborg och Malmö.