Hallå där Natasja Mrdjanov, Handelsmedlem som startat en debatt om public service!

På Aftonbladet debatt kräver du och sju andra att SVT, SR och UR lämnar arbetsgivarorganisationen Medieföretagen, som ingår i Svenskt Näringsliv. Varför?
– Vår lagstadgade radio- och tv-avgift ska betala för oberoende media, inte gå till en stark lobbyorganisation. Att vara med i Svenskt Näringsliv går inte hand i hand med att vara i allmänhetens tjänst. Det finns andra arbetsgivarorganisationer, som är oberoende av näringslivet.
– Vi har fått mejlsvar från SVT:s vd och styrelseordförande, som bland annat skriver att medlemsavgifterna inte går till politiska kampanjer.

Du jobbar på Hyresgästföreningen och är aktiv i Handels. Varifrån kommer engagemanget i denna mediefråga?
– Jag gick en facklig kurs där vi skulle skriva en uppsats. I samband med det snubblade jag över det faktum att public service är med i Svenskt Näringsliv. Efter det var vi några stycken som bildade nätverket Opinion för ett fritt public service.
– I början av december startade vi en namninsamling. Då blev jag uppringd av Aftonbladet om att skriva en debattartikel. Nu har vi startat en liten Facebook-sida också.

Ny karriär?
– Haha, nej. Jag har alltid många järn i elden så något karriärbyte blir det inte just nu i alla fall.

Har du betalat din radio- och tv-avgift?
– Ja. Än så länge.
– Jag har inte något direkt favoritprogram, men just nu följer jag Stjärnorna på slottet. Mitt hatprogram är Debatt. Folk sitter bara och vrålar i mun på varandra.

Läs debattartikeln
Skriv under namninsamlingen

Fotnot: När denna artikel publicerades fanns 1 720 namnunderskrifter. Insamlingen ska skickas till ledningarna för SVT, SR och UR.