I Borås sköter företaget Logent distributionsverksamheten åt postorderföretaget Nelly.com. Nelly.com anser att lokalen i Borås blivit för liten så lagerverksamheten flyttas till Falkenberg. Alla anställda på Logent som jobbar på Nellys Boråslager sägs upp. I Falkenberg tar företaget Business Linc över Nellys lagerdistribution.

Det rör sig om ett hundratal lagerarbetare som förlorar jobbet varav ungefär 45 tillsvidareanställda. Enligt Fredrik Bengtsson, kommunikationschef på CDON Group, som äger Nelly.com, finns det goda möjligheter för dessa att flytta med till Falkenberg om de vill.
– Företaget har varit jättenöjt med personalen i Borås. Och i Falkenberg kommer det, som det ser ut i dagsläget, behövas 150 nya lagerarbetare.

Men varje anställd får själv söka jobb hos Business Linc.
– Då det inte gäller övergång av verksamhet har de ingen automatisk rätt att få jobb på det nya lagret, säger Ulf Henriksson, på Handels i Borås. Han har nyligen fått information om flytten och räknar med att förhandlingar sker inom några veckor.