– Det var mer att göra den här dagen för några år sedan. Intresset för att köpa blommor på Alla hjärtans dag har minskat lite. Det finns ju så mycket annat nu och det är nog inte lika många som uppmärksammar dagen över huvud taget, säger Ingela Juliusson.

Hon har jobbat på Jasmin Blommor, i centrala Stockholm i drygt sju år. Trots att det enligt henne har lugnat sig verkar hon och hennes arbetskamrater ha fullt upp. Och ännu är det inte lunchrusning. Ingela Juliusson plockar ut rosor åt en man som ska leverera dem åt en kund. En del företag uppmärksammar sina anställda med rosor i dag men också det var vanligare förr. Men mest är det privatpersoner som handlar.

Vem som är den typiska kunden i dag tycker Ingela Juliusson är svårt att sätta fingret på.
– Det är nog lika mycket killar som tjejer. Men de beter sig lite olika. Tjejerna planerar, beställer bud och så. Killarna får ofta dåligt samvete. Rusar hit innan butiken stänger och säger ”oj, jag fick blommor av min fru jag måste köpa”. Men då kan det hända att det redan är slut.
Men Ingela Juliussons sambo, han missar inte att ge blommor. Vill man verkligen ha blommor när man jobbar i blomsterbutik då?
– Ja det är klart. Jag jobbar ju med det här för att jag älskar blommor.