Anställda på Onoffbutiker andades ut när ni köpte. Sedan dess har en hel del gamla Expert stängts. Nu ser ni även över hyreskontrakten på gamla Onoff. Har ni förköpt er?
– Nej vi har fått många bra lägen tack vare köpet. Sedan kan man ju fråga sig om vi verkligen hade behövt köpa alla. Det fanns väl en förhoppning om bättre tider än vad det blev också.

Vilka ska vara mest oroliga för sina jobb, anställda på gamla Expertbutiker eller de som jobbar på uppköpta Onoff?

– Det kommer att läggas ned även före detta Onoff.  Så jag skulle säga att alla sitter lika säkert eller osäkert. Vi hoppas ju på att kunna behålla så många anställda som möjligt och försöker ta till vara på personalen.
– På kort sikt kan vi nog krympa lite som arbetsgivare. På lång sikt vill vi vara mints lika stora som vi är i dag i Sverige.

Du har också sagt att ni vill satsa på större butiker. Är det alltid de små butikerna som ligger risigt till där det finns flera Expert?

– Det beror på. Ibland kan två butiker på en ort stärka varumärket och göra Expert starkare.

Men kan du ge exempel på en ort där den lilla butiken visat sig vara vinnaren?

– Nej, några konkreta exempel på det har jag inte.

60 butiker är franchise. En del har fått stänga på dubbeletablerade orter. Vill ni göra er av med franchise?
– Nej. Vi har ett jättebra exempel på en Franchisetagare i Östersund som också driver den övertagna Onoff. Snarare är vi intresserade av att få fler att driva våra stora butiker som franchise. Men även små butiker med hög kunskap och service kan vara bra. Vi tittar som sagt på varje butik och det är svårt att generalisera.