Socialdemokraterna har gått in i arbetsgivarföreningen KFO och bytt sitt eget avtal mot folkrörelseavtalet. Handels och KFO har under lång tid förhandlat om hur ett antal tillägg från det gamla avtalet ska tillämpas i det nya. Till slut gick arbetsgivaren med på lönenivåer i närheten av fackets krav. Lägstalönen för en ombudsman sattes till 29 900 kronor i månaden och för en assistent 20 900 kronor.

– Skönt att vi fick upp lönenivåerna, men synd att det tog så lång tid. Eftersom avtalet är ettårigt måste vi snart förhandla igen, kommenterar partiombudsmannen Bertil Kinnunen som var med och förhandlade.

Han är också nöjd med att anställda som haft rätt till arvode för resor och kvällsjobb nu i stället får höjd lön med 1 500 kronor.
Avtalet löper från 1 oktober 2011 till 30 september 2012. Det gäller partianställda utom de som jobbar vid partistyrelsens kansli i Stockholm.

KFO är arbetsgivarorganisation för kooperativa företag samt folkrörelser och ideella organisationer.