Mattias Strömberg, Handelsombud Rusta Luleå (butik), varslad om strejk:
– Handels ringde mig i går och frågade om vi kunde träffas. Jag behövde inte vara hjärnfysiker för att förstå vad det handlade om. Jag var ledig, men åkte in till jobbet och pratade lite löst med de som var där. De var genomgående positiva.
– Det är skitbra att de strejkvarslar. Naturligtvis inte önskvärt, men nödvändigt. En viktig fråga är högre lön. Vi förtjänar det, vi har ett fysiskt krävande jobb.

Fowzia Hassan, fackombud Lindex Vällingby (butik), varslad om strejk:
– Strejk är inget jag tycker är roligt, vill eller önskar mig. Vi blev alla lite chockade i butiken. Men om det inte finns någon annan utväg är det värt det.
– Högre löner, jämlika löner, trygga anställningar. Vi behöver allt det.

Susanne Gustafsson, klubbordförande Willys Gävle (butik), varslad om strejk:
– Det blir väl bra, så vi får bra löner. Jag vet inte vad en strejk innebär. Jag har aldrig varit med om det, trots att jag varit ordförande i många år.

Daniel Wigh, klubbordförande Ica Borlänge (lager), varslat om strejk:
– Kampviljan är stor hos oss. Det finns en frustration över Svensk Handels ovilja att hitta en lösning. För trots att vi är beredda på strejk är det ju bättre att hitta en lösning.
– Sannolikheten för att det blir strejk i år känns stor. Men det känns bra, vi är beredda.

Anette Aronsson, klubbordförande Nilson Group Varberg (lager), varslat om strejk:
– Folk är på hugget. Just nu befinner jag mig på kurs, men jag har pratat med kollegor i klubbstyrelsen och medlemmarna är väldigt med på detta.
– Vi var även uttagna 2010 och eftersom vår avtals- och rättschef sitter i Svensk Handels förhandlingsdelegation var vi beredda på att bli uttagna i år också.

Stina Jönsson, vice klubbordförande, Stadium Östersund (butik), inte varslad om strejk:
– Jag är inte jätteinsatt i vad de förhandlar om, men vore jag det skulle jag säkert vilja strejka. Men visst skulle det vara lite läskigt.
– Kollektivavtalet är viktigt. Jag har märkt att många inte har det och inte får ob. Det är helt konstigt.

Akaram Kouzaili, City Gross Rosengård (butik), inte varslad om strejk:
– Jag skulle faktiskt inte vilja strejka. Det är skönt att komma till jobbet som vanligt.
– Strejk är bra om det ger resultat, men skulle vi stoppa landet helt och hållet blir det för mycket. Butiken blev uttagen förra gången, men vi behövde aldrig strejka.

Margita Svensson, klubbordförande Bauhaus Hyllinge (butik), inte varslad om strejk:
– Det är smidigt om man kan undvika strejk, det blir ju ett avbräck i jobbet. Men kommer man inte överens tycker jag absolut att man ska markera. Annars blir man helt överkörd och vi jobbar för ingen lön alls tillslut.
– Vi har diskuterat mycket mycket lite om detta på jobbet. Jag vet inte ens om man är medveten om att det pågår förhandlingar om ett nytt kollektivavtal.

Jenny Skoglund, klubbordförande Lindex Partille (lager), inte varslat om strejk:
– Rent spontant känner jag, för fan, kom igen, nu kör vi! Vi hade varit väldigt taggade att strejka.
– Hela lönefrågan är värd att kämpa för. Sen tycker jag frågan om bemanningsföretag behöver en fin lösning. Vi har inga problem med det, men vissa lager har mycket bemanningsföretag och folk inhyrda hur länge som helst.

Tommy Agardsson, klubbordförande Netto Falkenberg (lager), inte varslat om strejk:
– Strejk är fackets kraftfullaste vapen. Alla här hade varit beredda att gå i strejk, vi hade nog väntat oss det faktiskt. Förra gången blev vi uttagna, men det blev avblåst.
– Men det hade varit bättre med strejk under påskhandeln, det hade varit allra mest kännbart för arbetsgivarna.