– Vi är beredda och redo, säger klubbordförande Daniel Wigh.
Lagret är en av de arbetsplatser som kan komma att stänga vid midnatt om parterna inte kommer överens. Veckan har präglats av intensiva förberedelser.
– Vi har jobbat många timmar, men mat det har jag fått i mig. Och nu har det sista löst sig. Vi har strejkvakter för en hel vecka. Så nog är vi redo, säger Daniel Wigh.

Högkvarteret har just kommit på plats. Det är en blå barrack, som ska fungera som expedition åt rastande strejkvakter, sympatisörer, intresserade och medlemmar.
Strax före 00.00 är det tänkt att Daniel Wigh och fem andra strejkvakter ska gå in på lagret och be de som arbetar att sluta.
– Det brukar vara runt tio personer inne vid den tiden. Men jag tror det kan vara runt 60-talet i kväll. Ica-butikerna har bunkrat varor den senaste tiden. Så det har bjudits på övertid om man säger så, säger Daniel Wigh.

Strejkvakterna kommer att jobba i fyratimmars-pass och de kommer att vara sex stycken åt gången. Två vid varje grind. Men i natt ska Daniel Wigh jobba åtta timmar – om strejken bryter ut.
– Det är nu det händer. Klart man vill sitta på första parkett, säger han.

Även Ahlsells lager i Hallsberg berörs om det blir strejk i natt. Strejkvakterna ska vara på plats klockan 23.
– Ett skift på 40-50 anställda går på klockan tolv. Blir det strejk blir det inget jobb helt enkelt, säger klubbordförande Carolina Miliander.

Anställda från lagret och Handelsombudsmän ställer upp som strejkvakter. De har många timmar att täcka, lagret är öppet dygnet runt. Det blir tvåtimmars-pass.
– Vi ligger lite ensligt till, i ett industriområde. Det finns inte möjlighet att värma sig eller gå på toa, säger hon.

Om det fortfarande är strejk i morgon ska facket ha medlemsmöte med information om vad som gäller. De nästan 500 medlemmarna är för många för att samlas samtidigt och för att få plats på jobbet. Så det blir två möten, i Folkets Hus.

Carolina Miliander beskriver stämningen som spänd. Många har frågor. En del är oroliga för att Handels ska vika sig för lätt, medan andra tycker att det vore skönt om det bara kan lösa sig så snabbt som möjligt.

LÄS MER OM AVTALSRÖRELSEN

Alla texter om avtalsrörelsen