Kommunal varslar om strejk för 230 anställda på Flygbussarna i Stockholm, Göteborg och Malmö från den 23 april. Det är en sympatiåtgärd för Handels samt för Kommunals egna medlemmar som arbetar som personliga assistenter.
– Handels sak är vår sak och därför är det självklart för oss att stödja Handels i deras förhandlingar för jämställda löner inom handeln, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund i ett pressmeddelande.

Hotell- och restaurangfacket (HRF) har för sin del varslat om sympatistrejk för 486 anställda från den 23 april. Varslet gäller fyra hotell i Stockholm samt LSG Sky Chefs på Arlanda, Sturup och Göteborgs centralstation.
– Vi håller ihop inom LO-samordningen. Det är inga orimliga krav vi ställer, vi vill bara inte att de kvinnodominerade branscherna ska halka efter ytterligare lönemässigt, säger HRF:s ordförande Ella Niia i ett pressmeddelande.

Svenska Elektrikerförbundet meddelar i dag att även de överväger sympatiåtgärder för Handels.

Diskussioner mellan fack, arbetsgivare och medlare i handelskonflikten pågick fortfarande på torsdagseftermiddagen. Medlarbudet som parterna skulle svara på i förmiddags har inte lett fram till ett avtal. Om Handels och Svensk Handel inte enas under kvällen bryter strejken ut vid midnatt.

Länk: Information om Kommunals sympativarsel.

Länk: Information om HRF:s sympativarsel.