Förutom att Karl-Petter Thorwaldsson kandiderar till posten som LO- ordförande sitter han i styrelsen för KF som äger Akademibokhandeln. Han har förståelse för att Akademibokhandeln måste agera för att mota sina förluster. Men han anser samtidigt att det inte motiverar dålig personalpolitik.
– Det är i stort sett ingen inom bokbranschen som får det att gå runt i dag. Någonting måste hända och det snabbt. I andra länder har man löst det med statlig finansiering.
– Men med det sagt om krisen i bokhandeln ska vi vara bra arbetsgivare. Helt klart. Det kan vara bättre att säga upp folk än som nu, göra jobben omöjliga att leva på.

Vad kommer du göra nu?
– Nu när Handelsnytt berättat detta för mig kommer jag att ställa frågan på ett möte i KF:s styrelse. Fackliga representanter får även gärna höra av sig till mig. 

Karl-Petter Thorwaldson:

Sitter i KF:s styrelse

Karl-Petter Thorwaldson jobbar i dag som ordförande på ABF och som ombudsman på IF Metall. Han sitter också i KF:s styrelse som representant för Konsumentföreningen Stockholm.  Akademibokhandeln ägs av KF Media som är en del av KF.