I City Gross kassor finns kassabandet framför den anställde, men i vissa av dem står kunderna bakom ryggen. Personalen får vrida sig för att hälsa, lämna kvitto och pengar. Och en del tycker att det känns otryggt att inte se vad som händer bakom en.

I Kungens Kurva utanför Stockholm har personalen klagat och de ska byggas om. 
– Har du otur får du sjukskrivningar, och det har vi ju haft också. Det är ju på grund av kassaarbetet, säger klubbordförande Evy Eriksson till P4 Kalmar, som inte vill uttala sig i Handelsnytt.

P4 Kalmar uppmärksammade problemen. Enligt City Gross informationschef Mikael Lagerwall var det en nyhet för företagsledningen. En anledning till kassorna är att de underlättar skanning av stora varor. I stället för att få upp dem på kassabandet kan personalen lättare gå ut i gången och läsa av.
– Men vi lyssnar och försöker anpassa oss, vi monterar inte in kassor för att göra det svårt för personalen. Jag har inte hört att de ska bytas någon annanstans än Kungens Kurva, säger Mikael Lagerwall och uppger att kassorna i dagsläget finns i fem butiker.

Även Lidls kassor har varit omdebatterade. Kedjan ville ha kassabanden lika korta som i sina andra länder. Men de var så korta att personalen fick stapla varorna för att få plats. Efter många turer byttes banden ut till svensk standard.