Beskedet om att inredningskedjan Bolagret begärt sig i konkurs nådde de anställda direkt efter påskhelgen. Till en början fanns det enligt konkursförvaltaren hopp om att någon skulle vilja ta över hela eller delar av kedjan som för några år sedan såldes av Bergendahls till en mindre handlare. Men så blev det inte.
– Nej de har hållit stängt en tid i väntan på besked, men nu är det öppet för utförsäljning måndag till lördag. Sedan är det slut, säger konkursförvaltaren Mikael Karlsson, på Advokatbyrån Gulliksson AB.

En relativt liten del av de anställda är medlemmar i facket och de fackliga förhandlingarna är avslutade eller pågår.
– När det gäller konkurs är det ju oftast inte så mycket att göra. Den av våra medlemmar som har längst uppsägningstid har tre månader. Jag ska träffa dem och hjälpa till med omställningsansökan och så, säger Bertil Persson ombudsman på Handels i Malmö.
Sammanlagt 80 personer, varav ungefär hälften timanställda blir av med jobbet. Orsaken till konkursen är önsamhetsproblem.