Den 5 februari stängde stormarkaden söder om Stockholm och ett 50-tal anställda sades upp. De 25 som hade fast anställning har rätt till omplacering inom Coop eller omställningsstöd för att komma vidare i arbetslivet.

Tre månader efter stängningen har de flesta fortfarande uppsägningslön från arbetsgivaren. Coop meddelar att två personer har fått nytt jobb på Coop Forum i Västberga en mil från Fittja. Ytterligare två eller tre kanske får jobb på Coop Konsum Slussen i centrala Stockholm.

Fyra personer pluggar till ekonomiassistent. En av dem har redan fått jobb på sin praktikplats. En annan har sökt utbildning till apotekstekniker. Tre personer i programmet söker jobb inom butik, hemtjänst och skola. Övriga deltar enligt Coop inte aktivt i omställningsprogrammet.

Handels ombudsman Inga-Lis Karlsson har försökt följa hur det går för de uppsagda medlemmarna, men berättar att ingen av dem kom till det senaste mötet. Hon säger att processen varit smärtsam för många anställda.
– Arbetsgivaren har inte gjort något formellt fel, men det var olyckligt att det gick så kort tid mellan uppsägningsbeskedet och nedläggningen, säger Inga-Lis Karlsson.