Vem är du när du inte är kongressombud?
– Jag jobbar på Yves Rocher, som distribuerar kosmetika. Vi är ungefär 40 personer på lagret plus inhyrda vid arbetstoppar. Jag är också klubbordförande och ordförande för avdelningen i nordvästra Skåne.

Vilka frågor brinner du för?
– Trygga anställningar. Många unga i branscher med mycket kvinnor och många timanställningar, har det tufft. De rings eller sms:as in på kort varsel, eller har bara några få timmar i veckan. Det är inte bra.
– Också samarbete mellan förbunden är viktigt. Om en inhyrd som hör till Metall vill jag kunna värva den och vi måste hitta lösningar för alla unga som har flera olika jobb. Vilket fack ska de höra till? Vad ska det kosta? Vi behöver anpassa oss till hur arbetsmarknaden ser ut nu.

Du verkar brinna för de unga?
– Ja, jag hör ju till den generationen som inser att de behöver ta över. Vi har varit dåliga på att se till att de engagerar och organiserar sig. Det hänger ihop med ytterligare en motion. Den om att opinionsbilda så att medlemmar med olika intressen och politiska inriktningar, alla, känner sig välkomna.

Hur förbereder du dig inför din första LO-kongress?
– Jag har varit på tre Handelskongresser. Mycket är nog  likt. Men vi ska träffas 8 och 9 maj och gå igenom vem som ska göra vad och så. Lägga upp lite taktik kanske man kan säga (skratt).

Vilket perspektiv vill du personligen bidra med?
– Den vanliga medlemmens perspektiv. Trots att jag är väldigt fackligt intresserad tycker jag det är viktigt att vi inte bara fördjupar oss i komplicerade diskussioner och invecklade skrivningar. Det är svårt för vanliga medlemmar att ta till sig. Vad LO gör måste märkas på arbetsplatserna.