Konsum har haft en butik i Gislaved sedan 1963. När Thomas Berglund började jobba där för 42 år sedan var de 75 anställda. När KF beslutade att lägga ned butiken nu i maj var det 15 kvar som sades upp.  De flesta har jobbat länge och har därför långa uppsägningstider.

Flera av de anställda kommer därför att jobba med iordningställandet av en ny Coopbutik i Värnamo under sommaren. Tills uppsägningstiden gått ut.
– I år fick vi i alla fall välja när vi ville ha semester, skrockar Thomas Berglund som försöker se det från den ljusa sidan.

Alla har också erbjudits jobb i den nya butiken eller på Coop i Bor, men de flesta har tackat nej på grund av långa avstånd och sena öppettider. I framtiden kanske Thomas Berglund i stället passar på att byta bransch.
– Tar jag jobb på en fabrik kan jag ju  få lediga storhelger. Det har jag ju aldrig haft, säger han.

Men samtidigt som han och arbetskamraterna håller humöret uppe tycker han att det känns tråkigt att butiken försvinner. Den har varit en knutpunkt i Gislaveds centrum som han tror många kommer sakna.  Anledningen till att butiken lades ner var läget och brist på parkeringsmöjligheter. Enligt facket i Jönköping ska också hyran för lokalen ha varit för hög i förhållande till butikens omsättning.