Den anställde på Ikea Kungens kurva skulle flytta och tog hem tio plastkassar från jobbet för att packa i. Då varuhuset stängt för dagen betalade han först dagen efter, 50 kronor. Inte okej tyckte Ikea. Förtroendet hade förbrukats, så han avskedades i september förra året.

Handels stämde Ikea i Arbetsdomstolen och krävde att avskedet skulle dras tillbaka, att företaget från och med avskedet skulle betala 20 000 per månad och ett skadestånd på 150 000 kronor. Nu har facket och företaget förlikats och ärendet dras tillbaka från domstolen.
– Medlemmen fick en summa pengar som motsvarar löneförlusten han haft. Hur mycket säger jag inte, men båda parter är nöjda, säger Anneli Ohlsson Anderbjörk, jurist på LO-TCO Rättsskydd som drev ärendet för facket.

Att den före detta anställde skulle få jobbet tillbaka var inte aktuellt, eftersom han har nytt arbete.