Ikeas lager i Älmhult var en av de arbetsplatser som varslats om strejk i samband med avtalförhandlingarna som körde fast i början av maj. Det löste ju sig i sista stund och någon strejk blev inte av, men avdelningen och klubben på lagret ville i alla fall tacka medlemmarna.
– De var så kampvilliga. Skrev upp sig som strejkvakter och var beredda att ställa upp. Vi belöna dem för det, säger klubbordföranden på lagret Ann Johansson.

De bestämde sig för att bjuda medlemmarna på grillat till lunchen. Brandskyddet var säkrat och företagets grillar var klara för utlåning när Ann Johansson slog en signal till lagerchefen. Där blev det stopp.
– De krävde att vi skulle bjuda de oorganiserade också. De erbjöd till och med att Ikea skulle betala för dem. Men det hade ju blivit jättekonstigt för våra medlemmar. Att de oorganiserade belönas av arbetsgivaren.

Lösningen fick bli att grillmaten i stället tillagades och serverades på en intilliggande däckfirmas parkering under torsdagens raster.