14 av skokanonens 28 konkursdrabbade butiker kommer troligtvis att köpas upp av Scorocco AB, ett bolag i Euro Sko-koncernen. 12 butiker läggs i stället ned. Ytterligare 2 butikers öde, den i Karlskoga och den i Vimmerby, är ännu oklart. Här pågår diskussioner angående hyresavtal som är avgörande för om butikerna följer med i övertagandet.

Skokanonen har haft runt 113 anställda i de olika butikerna som sagts upp i och med konkursen.  Ännu vet man inte hur många som kommer att återanställas. Men regler om företrädesrätt kommer enligt konkursförvaltaren att följas.

Fakta

Skokanonen tas över av Scorocco AB
Besked om att Skokanonen, med 28 butiker och 113 anställda, gått i konkurs kom i mitten på maj.
Butiker som kommer att finnas kvar: Avesta, Karlstad, Katrineholm, Luleå, Norrtälje, Nyköping, Söderhamnn, Ullared, Umeå, Veddesta, Vetlanda, Visby, Örebro och Örnsköldsvik.

Butiker som läggs ned: Enköping, Eskilstuna, Haninge, Jönköping, Linköping, Ljungby, Norrköping, Skara, Skövde, Sundsvall, Växjö och Ängelholm.

När det gäller butikerna i Karlskoga och Vimmerby är det ännu inte klart.