Den resande säljaren Sebastian Jägemar tog fem månaders föräldraledigt och blev uppsagd under tiden, vilket Handelsnytt skrivit om tidigare. Handels har stämt arbetsgivaren och i går var det muntlig förberedelse i tingsrätten. Parterna redogjorde för sina ståndpunkter, men kunde inte komma till en förlikning. Huvudförhandling hålls 6 november.

Handels menar att Sebastian Jägemar blev uppsagd enbart på grund av föräldraledigheten. Företaget menar däremot att det berodde på att man under tiden slog ihop två säljdistrikt, vilket var planerat sedan tidigare. Sebastian Jägemar har dock spelat in ett samtal med vd:n.
– Inspelningen är en väldigt viktig orsak till att vi väljer att stämma. Den visar på att Sebastian har sagts upp som en följd av att han tagit föräldraledigt och det är inte tillåtet, har Anneli Ohlsson Anderbjörk, jurist på LO-TCO Rättsskydd, tidigare sagt till Handelsnytt.

Varför ärendet behandlas av tingsrätten i stället för Arbetsdomstolen beror på att företaget vid tidpunkten för stämning inte hade kollektivavtal.

Läs tidigare artikel här