Ett av de största Expertvaruhusen i Sverige, Kungens kurva utanför Stockholm, stänger i slutet av september.
– Många har lång anställningstid och enorm kompetens. Expert har sagt att de ska göra vad de kan för att hitta andra tjänster, men omplaceringsmöjligheterna är relativt begränsade eftersom de lagt ner många butiker, säger Handels ombudsman Lukas Ringqvist.

I Stockholmsområdet har till exempel butikerna i Länna och på Kungsgatan i centrala Stockholm stängt. Eftersom det inte längre finns någon Expert i samma kommun som Kungens Kurva kan man inte heller tillämpa gemensam turordning med ett annat varuhus.

Sedan sommaren 2011 när Expert köpte 30 Onoffbutiker i samband med deras konkurs har man stängt ett 40-tal, både gamla Onoff och Expert. Konkurrensen från Elgiganten och Media Markt har tärt, och man erkänner att vissa Onoffköp inte var så lyckade. Fler stängningar är att vänta, om än i mindre skala.

Handelsnytt har inte kunnat nå vd Magne Solberg, men han säger i en intervju till tidningen Market att Expert inte är på väg att lämna Sverige.
– Vi är absolut inte på väg att lämna, vi är på väg mot att säkra en lönsamhet vi kan leva med.