Den sista september slår portarna igen för ännu en Siba-butik. Denna gång drabbas butiken i köpcentret Knalleland i Borås. För tuff konkurrens ligger bakom beslutet som innebär att 15 personer varslas om uppsägning.
– Borås har dessvärre inte uppfyllt de förväntningar vi haft vilket bland annat ligger till grund för vårt beslut att stänga, skriver informationschefen Nora Ay i ett mejl till Handelsnytt.

Eftersom det är den enda Siba-butiken i staden kan personalen inte erbjudas jobb på en annan butik. Nora Ay välkomnar dem i stället att söka arbete på andra Siba-butiker i landet.

Handelsombudet på Siba i Borås vill inte uttala sig, men ombudsman Ulf Henriksson tycker att företaget har skött situationen bra.
– Det är bara att beklaga till de som blir arbetslösa, säger Ulf Henriksson.

Är du överraskad?
– Både ja och nej. Det är en tuff bransch och det kanske var väntat att något skulle hända, även om det var oväntat att de lägger ned helt, säger Ulf Henriksson.

Butiken i Borås har funnits sedan 1995. Efter nedläggningen har kedjan kvar 29 butiker runt om i landet. Kvar i staden finns nu Media Markt, El-Giganten och Netonnet.