”Det kommer nog bli lite rörigt ett tag” sa Handels klubbordförande Eva Andersson när Handelsnytt i maj gjorde reportage på e-handelslagret Business Linc i Falkenberg. (Läs reportaget)  Hon fick rätt. När modejätten Nelly.com i juni flyttade in med sitt lager ökade personalen på några veckor från 160 till 300 personer.
– Det blev en jätteomställning. Volymerna ökade mycket mer än de hade sagt. Det blev trångt och folk har varit irriterade, säger Eva Andersson i dag.

Handelsklubben fick gång på gång påtala problem. Ombudsmannen Marika Andersson i Halmstad har gjort otaliga besök på lagret i Falkenberg. Ärendena har gällt både företaget Business Linc och de bemanningsföretag som har anlitats.
– Det har handlat om löner, anställningar och arbetsmiljö. De har anlitat 200 bemanningsanställda från fyra olika företag, och de inhyrda har fått 7 kronor i timmen för lite betalt, säger Marika Andersson.
Hon anser dock att relationen mellan fack och företag har varit god.
– Misstagen de gjort har inte varit av ondo, men de har kanske inte haft rätt kompetens. När vi har påtalat fel har de rättat till det.

Business Lincs ägare har dock inte haft lika stort tålamod som facket med företagsledningen – kanske för att många av Nellys kunder drabbats av försenade eller uteblivna leveranser. I början av september avsattes de fyra högsta cheferna, och en ny vd tillsattes.

Flera anställda har ansett sig illa behandlade av vissa chefer. Eva Andersson bekräftar bilden.
– Det har hänt att någon chef betett sig illa, men den personen blev inte långvarig på jobbet, säger hon.

Både Eva Andersson och Marika Andersson vill tro att förhållandena ska stabiliseras med den nya ledningen.
– Nu flyttar skoföretaget Brandos ut och det frigör yta på lagret. Jag hoppas att det ska bli lite ordning och att allt ska fungera innan toppen inför julhandeln, säger Eva Andersson.

Business Linc ägs av GSM Gruppen AB. Dess vd Martin Jönsson skriver i mejl till Handelsnytt att han är på semester och för närvarande inte kommenterar situationen på lagret i Falkenberg.