Så här dagen efter att kollektivavtalet för bemanningsanställda blivit klart är det inte så många på golvet som vet vad det kommer att innebära. Mikael Rehnholm på Bemanningsproffsen i Norrköping fick ett sms i går kväll om att avtalet var klart.
– Kanon, skrev jag tillbaka. Det är ungefär vad jag vet.

Han är ordförande i Bemanningsproffsens fackklubb och uthyrd till Stadiums lager. Det han tycker är bra med det nya avtalet är timlönen som anställda ska garanteras när de inte är utbokade på jobb, men står till arbetsgivarens förfogande.
– I dag har vi lite strul med att räkna ut garantilönen. Det tror jag blir bättre nu, när det inte är så luddigt skrivet.

Mats Jansson på bemanningsföretaget Uniflex i Stockholm, och uthyrd till Bring Frigoscandia, visste att det var ett avtal på gång, men inte att de segdragna förhandlingarna avslutades i går. Nu har han sina farhågor.
– Det känns ju jättebra med avtal, men nu ska det följas också. Det slarvas så jävla mycket.