– Nu träffar vi chefen en gång var tredje månad. Då för vi fram våra åsikter om vad som är bra och inte bra. Jag upplever att vi får gehör. På så vis kan man säga att vårt inflytande har stärkts, säger Kim Gotfredsen som jobbar på Bemanningsproffsen.

Ändå menar han att bemanningsbranschen kan vara otrygg.
– Vad som helst kan hända. Därför säger jag alltid att är det någon gång du ska gå med i facket är det när du är bemanningsanställd.
Problem med att få ut rätt lön gjorde att han och ytterligare tre anställda bildade fackklubb. Nu är det bättre, men inte helt bra, enligt Kim Gotfredsen.

Men det värsta med att vara bemanningsanställd är enligt Kim Gotfredsen osäkerheten.
– Det finns en stress att prestera på topp hela tiden. Man sliter som ett djur för att få vara kvar eller kanske till och med anställas fast. Men vad får man för det? Jag vet inte hur många bra personer jag sett gå samtidigt som nya personer anlitas.

Kim Gotfredsens egen osäkerhet har dock blivit bättre med åren. I tre år har han varit bemanningsanställd. Hela tiden har han varit uthyrd till DSV, som är en global leverantör av transport och logistiktjänster. Tidigare jobbade han med att lasta av varor som kommer till arbetarplatsen med lastbil. Nu jobbar han med paketering och plock. Varorna transporteras sedan vidare till kunderna runt om i landet, exempelvis olika klädföretag.

Kim Gotfredsen håller med LO om att det skulle behövas en tidsbegränsning för hur länge ett företag får anlita bemanningsföretag.
– Behöver de fortsätta hyra in efter det, får de i stället anställa. Det skulle öka vår trygghet.

Finns det några fördelar med att vara bemanningsanställd i stället för anställd?
– Nej, jag tycker inte det. Men jag vågar inte sluta och söka nytt jobb. Jag har kämpat i tre år och slutar jag nu har jag spolierat min chans till fast jobb på DSV.