Det är till exempel roligt att läsa om Konsum Värmland som lyckas så bra på hemmaplan för att de satsar på lokala produkter. Klubbordföranden på stormarknaden är lika stolt som företaget.
Och vilken känsla att läsa om de två kvinnliga Handelsmedlemmar som råkade illa ut när de var gravida. Den ena orkade inte med jobbet som frisör, den andra orkade inte jobba övertid som inhyrd. Nu kan båda få upprättelse. DO driver ett fall till Arbetsdomstolen, det andra har fått prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen. Det är bra gjort av kvinnorna, som stått upp för och hävdat sin rätt.

I den här tidningen är 84 personer med, så gott som alla Handelsmedlemmar. Många av dem är glada och har konstruktiva idéer. Läs till exempel enkäterna om Vad skulle få dig att jobba i 25 år? och Vem vill du ge en julklapp? Och missa inte berättelsen om Marlen och Tommy Söderfalk i Borlänge. De led båda av svår övervikt, men lyckades med gemensamma krafter vända sina liv. Och Marlen som var näst intill beroende av läsk har inga problem att vara drickaansvarig i sin Hemköps-butik.

Lika belåtna med sina insatser verkar fackklubbarna i Sundsvall och Östersund vara. De tävlar om vem som kan värva flest medlemmar och göra flest aktiviteter. Varje vecka presenteras den som leder för tillfället på Handels hemsida. Ett roligt sätt att ta sig an en del av de arbetsuppgifter som en fackklubb har att göra.

Ja faktiskt är det inte bara facklubbarna i norr som är på G. Hela Handels har flyt. Eller vad ska man kalla det att som enda fackförbund i LO öka med nästan 3 500 medlemmar på ett år? Vilket styrkebevis nu när det drar ihop sig till avtalsrörelse snart igen.

Till sist hoppas vi att ni läsare delar glädjen över vårt pris! Handelsnytt vann ju Sveriges Tidskrifters pris för Bästa omgörning på Tidskriftsgalan nyligen. Vi är jättestolta och glada och det är bra uppmärksamhet för er läsare och det som rör era jobb också. Minst lika kul är det att ni läsare var så positiva i den läsarundersökning vi gjort under hösten. Det känns bra att avsluta året med lite flyt!

Inför nästa år hoppas vi att ni läsare vill hjälpa oss att bli ännu bättre. Hör av er, med tips, kritik, beröm.

God Jul och Gott Nytt År!