Coop har kommit med ännu ett besked om att en butik ska stängas. Nu är det Coop Konsum Erikslust i Malmö med tio tillsvidareanställda som slår igen portarna den sista mars. Ännu en gång är det lönsamhetsproblem som är orsaken.

I staden finns en hel drös Coop-butiker. Blir det uppsägningar kommer det att vara gemensam turordning. I den ingår åtta Coop Konsum, Nära och Extra-butiker. De som är franchisetagare och stadens två Coop Forum är inte med på turordningslistorna.

Men facket hoppas att ingen ska behöva sluta. Mikael Willman som är ombudsman på Handels inleder de fackliga förhandlingarna med Coop i nästa vecka.
– Vi ska se om vi kan hitta andra lösningar, kanske finns det några som ska gå i pension eller så. Det kanske inte behöver bli några uppsägningar överhuvudtaget.

Men Coop hävdar att det kommer att bli uppsägningar enligt turordningslistorna. De som mister jobbet får hjälp av omställningsföretaget Antenn.
– Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa dem att hitta nya jobb inom eller utanför Coop, säger informationschefen Kristofer Myrevik.