Modebolaget RNB som driver kedjorna JC, Polarn O. Pyret och Brothers & Sisters går dåligt. Aktien faller och ägarna måste få in pengar för att rädda bolaget. I början av året kom beskedet att Sistersdelen av Brothers & Sisters ska läggas ned. Nu talar ägarna om att ett antal JC-butiker kan stängas.
– Vi tittar på alla alternativ. Det är sannolikt att ett antal butiker kommer att läggas ned, säger Magnus Håkansson, vd för RNB.

Ingenting är dock klart. Inte heller när det i sådana fall skulle ske.
– Men det finns ingen anledning att dra ut på det, säger Magnus Håkansson.

Fackklubben på JC i Malmö är väl medvetna om problemen. Det senaste de fått höra är att företaget vill få ner antalet arbetade timmar i butikerna. Något som beräknas hända inom en snar framtid, förmodligen innan sommaren.
– Men vi vet inte hur de ska skära ned, säger fackklubbens ordförande Malin Karlsson.

Det är alltså oklart om flera får färre timmar på sina scheman eller om hela tjänster försvinner från butikerna. Man vet inte heller hur många butiker som kan drabbas av nedskärningar.

Trots det försöker de anställda se framåt. De får information från ledningen och vet att det gjorts förändringar på huvudkontoret. Kanske får det effekt.
– Vi är peppade och med informationen vi har fått känns det som att företaget kommer att klara sig, säger Malin Karlsson och fortsätter:
– Man blev förstås lite orolig när vi fick veta att det går så dåligt, det känns klart jobbigt. Det enda vi kan göra är att fortsätta jobba mot de mål vi har.

 

Ägs av RNB

JC har 464 anställda 

Det finns 100 JC-butiker i Sverige.
42 av dem drivs av franchisetagare.
Kedjan har sammanlagt 464 anställda.

Källa: RNB Årsredovisning 2011/2012