En anställd i en av Coop Norrbottens butiker behövde handla när affären var stängd. Enligt Handels tog den anställde hem varor och skrev en lapp om att betala när kassan var igång. Arbetsgivaren hävdade att detta var att bryta mot reglerna, man hade tappat förtroendet och den anställde fick sparken.

Handels kräver att Coop tar tillbaka uppsägningen och betalar skadestånd på 120 000 kronor.
– Reglerna är otydliga från arbetsgivarens sida, den anställde har inte vetat att detta kunde leda till uppsägning. Naturligtvis vore det annorlunda om ordningsreglerna exempelvis sa att man måste ha butikschefen med sig, säger Thomas Holm, ombudsman på Handels.

Coop Norrbotten vill i dagsläget inte kommentera saken.
– Vi kommenterar efter domen, förhoppningsvis kommer vi till en lösning innan, säger personalchef Hans Sundström.

Fakta

Konsumentförening med 26 butiker

• Coop Norrbotten är en av landets nära 40 konsumentföreningar. Föreningarna äger i sin tur Kooperativa Förbundet KF.
• Coop Norrbotten har 26 butiker.