Den varslade strejken på 29 frisörsalonger som hotar att bryta ut på måndag kom på fredagskvällen ett steg närmare.

Det är nu ombytta roller i medlingsförhandlingarna om nytt kollektivavtal för 5000 frisöranställda. Handels svarade nej till det avtalsförslag som medlarna presenterade tidigare i dag. Frisörföretagarna däremot sa ja, uppger Handels pressekreterare Lilly Hallberg. När medlarna lade sitt förra bud, den 30 maj, var det tvärtom arbetsgivarna som sa nej medan facket sa ja.

Enligt Handels gör medlarna bedömningen att det är meningsfullt att fortsätta medlingsförhandlingarna. Samtalen kommer därför att återupptas under söndagen. Handels förhandlingsledning vill på fredagskvällen inte ge några ytterligare kommentarer.
Om parterna inte enas om ett avtal bryter strejken ut på måndag morgon.