Pengarna ska gå till att bekosta Wallbergs rehabilitering.
Men det är obegripligt att journalister på Sveriges största dagstidning inte vet bättre. Så här skriver DN: ”Till skillnad från hur det fungerar i vissa andra länder, till exempel i USA, går inte det svenska boxningsförbundet in med ekonomisk hjälp för skador som uppstår för utövare inom sporten. Med andra ord måste Frida Wallberg stå för alla medicinska kostnader på egen hand.” Skriver man så har man dålig koll på skillnaden mellan USA och Sverige.
Att ett amerikanskt boxningsförbund går in med ekonomisk hjälp till skadade är inte så konstigt. I USA finns ju inte allmän skattefinansierad sjukförsäkring. Men det gör det faktiskt (än så länge) i Sverige. Så lyckligtvis måste inte skadade boxare stå för medicinska kostnader på egen hand. I Sverige betalar vi det tillsammans med skatten. Och det gäller lika för alla, boxare, butiksanställda, industriarbetare,  journalister Det är ett system vi ska vara stolta över.