I går kom beskedet till de lageranställda på Axfood Närlivs i Tyringe utanför Hässleholm. Jobben flyttar till Göteborg och Jordbro, till de befintliga lagren där.
– Ryktet att flytta har funnits länge. Ryktet blev sanning i går. Axfood säger att alla ska få möjlighet att följa med, men samtidigt vet vi historiskt att få tar ett sådant erbjudande. Har man familj och hus är det inte så lätt att flytta, säger klubbordförande Michael Sjörén.

Runt 25 Handelsmedlemmar berörs, totalt berörs runt 30 anställda. De andra är tjänstemän. Kvar på lagret blir ett 20-tal tjänster, bland annat transportverksamheten.

Än så länge kallas flyttbeslutet ett inriktningsbeslut. De fackliga organisationerna Handels och Unionen har kallat in en löntagarkonsult för att man ifrågasätter om det verkligen blir en besparing att flytta. När konsulten är klar med sin analys börjar de fackliga förhandlingarna. Flytten planeras att inledas i februari nästa år.