– De har inga butiker här och det är en stor fördel för de anställda. Då finns det ingen risk att man behöver stänga på grund av dubbeletablering, säger Jannika Fahlander på Handels.
Denim Island är del av företagsgruppen Denim Island Group, med bas i Kina, som producerar jeansprodukter och är grossist för flera denimmärken i Västeuropa och USA. Den ägs av kinesiske affärsmannen Gordon Wu.

RNB Brands, som fram till nu har ägt JC, har länge haft problem med företaget. Tidigare i höstas tog man beslut om att stänga 16 butiker i ett försök att förbättra resultaten. Nyligen kom man dock fram till att försäljning är det bästa alternativet.

– Det är otroligt skönt och glädjande att man på det här sättet säkrar jobben. Koncernledningen på RNB har verkligen kämpat med det här, säger Jannika Fahlander.