Lidls lager i Rosersberg i Sigtuna invigdes i oktober. Samtidigt bommade lagret i Eskilstuna igen. De drygt 120 lagerarbetarna erbjöds jobb på det nya lagret, 15 mil bort. Akam Othman var en av de nästan 50 som trotsade avståndet och flyttade med. Han jobbade som teamledare i Eskilstuna, har samma tjänst nu
– Jag vågade inte riskera att bli arbetslös.

Hans fru och snart åtta månader gamla son flyttade med. Frun är föräldraledig, sen ska hon läsa på Komvux.

Att lämna hemstaden och gamla arbetsplatsen har varit tufft. Det har inneburit en del stress och övertid att starta upp ett nytt lager. Och även om hans bror också flyttat, saknar han resten av familjen och vännerna.
– Det är ett bekymmer faktiskt. Men jag har ju jobbet kvar, säger Akam Othman.

Lagerarbetarna i Eskilstuna som inte flyttade med blev uppsagda.

Fakta

Lidl flyttar och bygger ut• De Lidl-anställda fick så kallad näringslivsförtur till bostad i Sigtuna. Förturen innebär att folk från andra orter går före i bostadskön om de fått jobb i kommunen.

• Lidl har också lager i Halmstad. Det byggs nu ut, dels för att man börjat baka eget bröd i butikerna och det kräver mer lagerplats, dels för att fler butiker ska öppna. Om det innebär fler lagerjobb är än så länge oklart.