En av vinnarna är handelsklubben på Ica Maxi Högskolan i Halmstad, en ung klubb som startades för bara tre år sedan.

– Hos oss har både företaget och de anställda fått upp ögonen för facket, att vi inte vill något illa utan att vi kan vara bra att ha. Och många nya medlemmar har genom mun mot mun-metoden velat veta mer och blivit intresserade av att åka på kurs, säger Berit Bengtsson, vice ordförande i klubben.

Antalet deltagare på utbildning var också en av de saker som gav poäng i tävlingen som anordnades av Handels avdelning i Halmstad.
 
– Samtliga tre klubbar som vann har skickat många medlemmar på utbildning. De har också varit bäst på att anordna handlingsplaner och att jobba med medlemsrekrytering, säger Petter Gustavsson från avdelningens styrelse.

De övriga vinnarna blev handelsklubben på Nettos lager i Falkenberg och handelsklubben på Cdon group logistics i Falkenberg. Klubbarna tävlade i tre klasser beroende på hur många medlemmar de hade. De vinnande klubbarna fick 10 000 kronor i pris.

– Medlemmarna bestämmer själva vad vinstpengarna ska användas till. Kanske vill man gå ut och äta eller bowla tillsammans eller hålla en studiecirkel eller vad som helst, säger Petter Gustavsson.