– Det här är en kraftsamling som är särskilt viktig i ett förbund som organiserar anställda på arbetsplatser med hög personalomsättning. Det är en möjlighet att fånga upp alla som kommer in nya på våra områden, säger Stefan Carlén, verkssamhetschef på Handels.

I snitt ska 300 uppsökare från Handels varje dag under veckan besöka mellan 7000 och 8000 arbetsplatser. Tanken är att nå både anställda som är medlemmar i förbundet och anställda som ännu inte är medlemmar.

– Vi kommer att informera om kollektivavtalets värde, allt från ob till avtalspension. Och vi kommer att fråga hur det står till på arbetsplatsen. Om det finns problem för vi det vidare till berörd facklig företrädare, säger Stefan Carlén.

Förbundet ska också särskilt söka upp anställda i frisersalonger.

– Förhandlingar om frisörerans kollektivavtal är snart igång och vi vill informera om avtalet och läget just nu.

Stefan Carlén räknar med att mellan 650 och 700 anställda, liksom under tidigare uppsökarveckor, kommer att vilja bli medlemmar och ansöka om inträde i förbundet.

I början av varje år har Handels en särskild vecka, vecka 6, när förbundet försöker nå ut extra till anställda på förbundets områden. Sedan förra året har Handels även en motsvarande vecka under hösten, vecka 37. I år infaller den samma vecka som valet och ska därför också innehålla information om det.