Fackklubben på Axstores lager i Jordbro i södra Stockholm såg till en början inga problem med att anlita Telge tillväxt. Det var också okej att ungdomarna som skulle arbetsträna gick på Kommunals avtal, som i det här fallet ger runt 40 kronor lägre timlön än vad en inhyrd person skulle ha haft.
– Att komma hit, få erfarenhet och utbildning är helt ok. Men så blev det inte. Det var absolut inte fråga om någon upplärning eller arbetsträning. De jobbade som vilka inhyrda som helst, säger Joakim Martinsson, vice klubbordförande på lagret.

Sedan facket tagit  upp frågan med Axstore avbröts samarbetet med Telge tillväxt.
– Vi nådde en förlikning. Eftersom de var där som bemanningsföretag säger Handels partihandelsavtal att endast auktoriserade företag som följer bemanningsavtalet ska anlitas, säger Fredrik Ståhlberg, ombudsman på handels avdelning i Stockholm.

Telge tillväxts vd Harry McNeil tillbakavisar kritiken.
– Vi förberedde fyra ungdomar inför jobbet på Axstore och Arbetsförmedlingen bekostade truckkort. Axstore hade sedan själva en gedigen och särskild introduktion och utbildning för ungdomarna.

Ansvarig på Axstores lager har valt att inte kommentera händelsen i dagsläget. Ungdomarna jobbade på Axstore sommaren 2013.