– En god arbetsmiljö är förutsättningen för att kunna göra ett bra jobb. Vi har haft företagshälsovård tidigare, men den har varit olika runt om i landet. Vi behövde få ett samlat grepp, säger Tommy Nederman som är personalchef på Myrorna.

Det är med Feelgood som Myrorna tecknat ett rikstäckande avtal.  Facket är positivt.
– Jag tycker det är jättebra. Det är bra för våra medlemmar, säger Fredrik Glans, ombudsman på Handels.

Agnetha Andersson är skyddsombud i Norrköping. De har inte haft Feelgood tidigare.  Men det har fungerat bra ändå, tycker Agnetha Andersson.
– En stark faktor till varför vi har bra arbetsmiljö i vår butik är att vi är en trygg arbetsgrupp. Vi har jobbat ihop länge och vi har fasta anställningar. Jag jobbar heltid.

Fakta:

Hälsa och anställningstrygghetHandels rapport "Utarbetad eller utbytbar" från förra året visar att anställningstrygghet och hälsa hänger ihop. 37 procent av de tillsvidareanställda på arbetsplatser med hög tillfällig bemanning upplever stress jämfört med 19 procent på arbetsplatser med få tillfälligt anställda. I mitten av februari uppvaktade Handels därför den moderata socialförsäkringsministern Ulf Kristersson för att lyfta frågan.

Myrorna

400 anställda
Myrornas 35 butiker finns i hela landet. Totalt jobbar 400 anställda här.